۱۳۹۳/۰۳/۱۶

مکارم شیرازی:

از بلاهای دولت سابق آمار غیرواقعی بود

 
آیت‌الله مکارم شیرازی گفت: مردم به حل مسئله انرژی هسته‌ای و بهبود وضعیت اقتصادی دل بسته‌اند و امیدوارند به صورت آبرومندی حل شود؛ درآن مسیر قرار داریم و غربی‌ها اگر لجبازی نکنند امیدواریم به نقطه مطلوبی برسد.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) این مرجع تقلید در دیدار با رئیس بانک مرکزی با گرامیداشت ایام ارتحال امام راحل، اظهار کرد: باید از اصول معمار انقلاب تبعیت شود و فاصله از آن‌ها نگیریم؛ چراکه اگر بین آرمان‌ها و اقدامات ما فاصله بیافتد، ضرر خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: مردم منتظر بهبود وضعیت اقتصادی هستند و فشار اقتصادی بر روی طبقات پایین جامعه بسیار است و روزی نیست نامه‌هایی که برای دفتر ارسال می‌شود افرادی در مورد مشکلات اقتصادی با ما صحبت نکرده باشند و ما گویا باید کمیته امداد جدید برای خود ایجاد کنیم درحالی که ما متولی حفظ مسائل حوزه هستیم؛ اما در عین حال به جهیزیه و درمان مردم نیز کمک می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر این دو مسئله حل شود پایه‌های دولت محکم می‌شود و اگر متزلزل شود در راه خوبی قرار نمی‌گیریم.

استاد خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان این‌که «بسیاری از کارخانه‌ها مدعی هستند حمایت کافی از ما نمی شود، اظهار کرد: کارخانه داران مدعی هستند مواد اولیه و نرخ گاز، برق و آب اضافه شده است؛ اما اجازه نمی دهند قیمت محصولات افزایش یابد و در معرض ورشکستگی قرار داریم.

وی با بیان این‌که «بانک‌ها تسهیلات 22 درصدی به مردم می دهند، اما به تولیدکنندگان 27درصد،» پرسید: آیا برای تولیدکنندگان باید تسهیلات گران‌تر باشد؟

وی هم‌چنین با بیان این‌که «بانک‌ها عقود شرعیه را رعایت نمی‌کنند»، گفت: بانک‌های کشور در حال تبدیل شدن به بانک اسلامی توام با ربا هستند؛ و فاکتورهای صوری، صادر می‌کنند که این کار حرام است و افراد عقود اسلامی را برای همان مسئله ای که دریافت می‌کنند، باید هزینه کنند.

مکارم شیرازی با اشاره به این‌که «فلسفه بانکداری اسلامی این بوده است که سرمایه‌های خود را به سمت تولید ببرد» گفت: برخی بانک‌ها مدعی هستند کارهای اقتصادی سودآور می‌کنند و بخشی از این سود را به مردم به عنوان نرخ سپرده می دهند و مردم این ادعای بانک را بر صحت بگذارند و حلال بدانند.

وی تصریح کرد: امروز بانک‌های مختلفی در خیابان‌ها ایجاد شده است و مردم سوءظن دارند و می‌گویند مشخص است که بانک‌ها درآمد کلانی دارند که مثل سبزی، سبز می‌شوند، اما دو روزی که نمی‌توانیم قسط بدهیم جریمه دیر کرد گرفته و منازل به مصادره گذاشته می‌شود.

وی گفت: بانک‌ها بیشتر به دنبال سود هستند در حالی که بانک باید سود در سایه خدمت ببرد نه سود غیر از خدمت؛ بانک ها نباید هر بلایی می خواهند سر مردم بیاورند.

مفسر قرآن کریم با اشاره به درآمدهای مختلف بانک‌ها، گفت: بخشی از درآمد بانک‌ها از طریق ارائه وام و دریافت سود 27 درصدی از مردم است، اما درآمد دیگر بانک‌ها، از طریق حساب جاری مردم است و برای بانک هیچ هزینه‌ای نیز ندارد و سود خالص است و ما به بانک‌ها توصیه داریم بخشی از این را بگذارید برای قرض الحسنه و منتظر نباشید مردم بخاطر خدا یا جایزه بیایند حساب قرض الحسنه سرمایه‌گذاری کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از حوزه وی با اشاره به این‌که یارانه‌ها بلایی برای این مملکت بود، اظهار کرد: به نمایندگان مجلس گفتم چرا وقتی که آمدند یارانه به همه بدهند شما مخالف نکردید و بهتر بود قشر زحمت کش و کمیته امداد بهزیستی و دانشجویان و نیازمندان را پیدا کنید و فقط به این‌ها یارانه داده شود و متاسفانه این همه پول هنگفت به 70 میلیون داده می‌شود و یکی از عوامل خوابیده شدن چرخ اقتصاد است.

وی با بیان این‌که «شعار یارانه برای همه، موجب بسته شدن دهان همه شد»، گفت: یک سوم جمعیت مستعد دریافت یارانه است و باید به آن‌ها پرداخت شود و محدودکردنش، الان هزینه دارد، اما این جراحی باید روزی انجام شود و اگر صورت نگیرد چرخه اقتصاد می‌خوابد.

وی با بیان این‌که «جلوی اضافه شدن بانک‌ها را بگیرید» اظهار کرد: بانک‌های بسیاری تاسیس شده است وموجب شده اموال مردم به آنجا برود.

مکارم شیرازی با بیان این‌که «جریمه‌های تاخیر بانک‌ها، تعزیر مالی است و باید مال حاکم شرع شود نه بانک»، گفت: جریمه دیرکرد برای کسی است که توانایی پرداخت اقساط را دارد اما نمی‌خواهد بدهد، نه برای کسی که توانایی مالی ندارد و بانک‌ها باید ملاحظه افرادی که بضاعت مالی شان کاسته شده است، داشته باشند.

وی افزود: سعی کنید، آمارهایی که می دهید، واقعی باشد، یکی از بلاهای دولت سابق ارائه آمارهای غیرواقعی بود و خودشان نیز این آمارها را گاهی باور می‌کردند و اعتماد مردم را کم کرد؛ هر تشکیلاتی روی آمار وقعی کار کند به موفقیت می‌رسد اما ارائه آمارهای مصلحتی به رکود می‌رسد.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: گاهی اوقات دولت‌ها خوششان نمی‌آید آمارهای منفی ارائه شود ولی برای خوش‌آمد دولت‌ها نباید آمار دروغین به مردم داد.

مکارم شیرازی تصریح کرد: بانک مرکزی دوره سابق، عواملی که آمار را منفی می‌کرد، از سبد کالاهای بررسی شده کنار می‌گذاشتند و آمار دروغین به مردم می‌دادند.

۱ نظر:

ناشناس گفت...

طوری کنید که فکر کنند طوری شده است

برگزیده ها